Den japanske dragegruppe

Masaaki Modegi

Masaaki Modegi har overtaget Japan Kite Association såvel som Tokyo Kite Museum fra sin far. Han har deltaget i alle former for drage festivaler at vise japanske drager overalt på kloden. Venskaber med drageflyvere fra hele verden er hans største klenodie. Han er også medlem af World Kite Museum Hall of Fame i staten Washington, USA.

Sachiko Modegi

Som kone til Masaaki Modegi, ledsager Sachiko Modegi sin mand til mange dragefestivaler over hele verden. Hun er også selv  drageflyver.

Eishin Ijiti

Siden han var en teenager, har Eishin Ijiti har interesseret sig for traditionelle japanske drager, og han har samlet drager samt rekonstrueret gamle drager. Eishin Ijiti er et af de første medlemmer af Den Japan Kite Association. Han er en leder af foreningen og redaktør af nyhedsbrev. Han har drager for børn og disse drager kommer oprindelige fra Kyushu regionen.

Akiyoshi Odagawa

Akiyoshi Odagawa tager luftfotos af drager. Han bygger også japanske traditionelle drager af moderne materialer.

Katsushiro Ichikawa

Katsushiro Ichikawa er formand for Niigata Toridako Kite Association Japan. Han har 40 års erfaring med at lave fugledrager og har fløjet med dem både i Japan og i udlandet. Han vil medbringe bl.a. nogle særlige fugledrager til Fanø: Knopsvane (den danske nationalfugl), Musvåge og bjerghøgeørn. 3D fugledrager er opstået og udviklet i Niigata regionen. De er lavet af pil og bambuspinde i faktisk størrelse (sådan at forstå, at dragen har den samme størrelse som den fugle den skal forestille). Det er som om en ånd kommer i dragerne i det øjeblik, de stiger til himmels - nogle gange tiltrækker de rigtige fugle.

Yoshio Inoue

Yoshio Inoue

Yoshio Inoue en 15-års erfaring med dragebygning og -flyvning. Han er en leder af The Japan Kite Association og filialdirektør i Niigata Toridako Kite Association Japan, Kanto Branch. Han tager en Knopsvane (Tori-Dako) med - en enkeltlinet 3D drage i naturlig størrelse. Materialerne er pil, bambus, cypres, balsatræ og Washi papir etc. Som han siger: "Det er et saligt øjeblik, hvor rigtige fugle kommer til at flyve sammen med mine fugledrager".

Makoto Ohye

Makoto Ohye

Makoto Ohye deltager i forskellige dragefestivaler i Europa hvert år. Han flyver med kunstneriske Kaku-Dakos drager lavet af Washi papir & bambus.

Yoshizo Sakuraba

Yoshizo Sakuraba

Yoshizo Sakuraba har 50-års erfaring med at bygge drager og flyve emd dem. Han arbejder på en Tsugaru-Dako drage, der er kendt for sin dynamiske bygning og meget intense dekoration. Han er dedikeret til at videregive dragetraditionen til den næste generation. Med sin kones, Miekos, hjælp, har han bidraget til international kulturudveksling ved at vise og dele hvordan man kan bygge Tsugaru-Dako rundt omkring i verden.

Yoshaki Ogawa

Yoshaki Ogawa

Yoshaki Ogawa har 38 års erfaring med at bygge og flyve med Rokkaku-Dako drager. Han har stor ekspertise i at male i Samurai, Ukiyo-e dragestil og andre typer, og deltager i internationale dragefestivaler i Asien hvert år. Han giver også workshops i Storbritannien og andre steder.

Mikio Toki

Mikio Toki

Mikio Toki har 43 års erfaring med dragebygning og - flyvning. Han har specialiseret sig bl.a. i Edo Kaku-Dako, Edo Yakko-Dako, Rokkaku-Dako, originale drager. Han har udstillet sine drager i mange lande så som USA, Israel og Qatar. Han har også skrevet bøger om dragebygning for børn.

Goro Nakagawa

Goro Nakagawa

Goro Nakawaga er leder af sekretariatet for Edo-Kite Preservation Society. Normalt flyver han med Edo Kaku-Dako drager i størrelsen på 1,2 m på flodbredden, men nogle gange flyver han også med større drager -  1,8 m, 4,2 m og 4,8 m -  på stranden.

Yoshinobou Kato

Yoshinobou Kato

Yoshinobu Kato fortæller: "Jeg er interesseret i Edo Kaku-Dako , der er traditionel drage og det rører din sjæl at flyve med den. Jeg nyder at bygge og flyve drager. Som medlem af Edo-Kite Preservation Society, arbejder jeg på at forbedre mine dragebygning teknikker sammen med andre medlemmer. "

Morishiro Takeda

Morishiro Takeda

Morishiro Takeda har 30 års erfaring i at flyve med Edo-Dako og Rokkaku-Dakos drager. Han rejser rundt i Asiatiske lande, Italien og Frankrig hvert år. Dette vil være hans andet besøg på Fanø.

Shohachi Shiga

Shohachi Shiga

Shohachi Shiga arbejder sammen med Morihiro Takeda og deltager i dragefestivaler i oversøiske hvert år. Han elsker drager fordi de har givet  fantastiske venner og mange gode oplevelser.

Hiroshi Sawaki

Hiroshi Sawaki

Hiroshi Sawaki er formand for Tawara-Dako Preservation Society, Owari Ichimiya Branch. Han fortæller: "Jeg laver forskellige drager, og nyder livet ved at flyve med dem."

Toyoko Sawaki

Toyoko Sawaki

Toyoko Sawaki er medlem af Tawara-Dako Preservation Society, Owari Ichimiya Branch. Hun nyder traditionen med drageflyvning: "Jeg sætter pris på de forbindelser og gode øjeblikke jeg får med andre gennem drageflyvning. Og derudover beriger de hyggelige stunder og alt det morsomme jeg har sammen med andre drageflyvere mit liv.”

Yasutaka Sawaki

Yasutaka Sawaki

Yasutaka Sawaki er medlem af Tawara-Dako Preservation Society, Owari Ichimiya Branch. Han præsenterede sig således: "Hej! Jeg bygger primært Tawara-Dako, men også mine egne dragedesigns. Jeg ønsker at videregive det sjove med at flyve med drager og denne traditionelle kultur til næste generation. Jeg elsker at tilbringe gode timer med børn i mit værksted."

Kazuo Urakawa

Kazuo Urakawa

Kazuo Urakawa fortæller: "Jeg har 30 års erfaring med at bygge drager og at flyve med dem. Primært bygger jeg Ohgi-Dako, Daruma-Dako og Edo-Dako. Jeg tager også luftfotos af drager".

Takuo Ichikara

Takuo Ichikara

Takuo Ichikara: "Jeg har været fascineret af drager i 45 år og er stadig ung af sind og meget fascineret af dem."

Shigeki Endo

Shigeki Endo

Shigeki Endo har 35 års erfaring med at bygge drager og flyve med dem. Han er formand for Sendai Kite Association, medlem af The Japan Kite Association, samt medlem af American Kitefliers Association. Han arbejder på at udbrede Surume-Tenbata, den traditionelle drage fra Sendai. Han underviser hvert år mere end 2.000 børn i at bygge drager; primært i børnehaver, skoler, gymnasier og til events. Han har deltaget i forskellige dragefestivaler i udlandet: USA, Grækenland og Indien. Han giver også drage workshops.

Kazuo Sasaki

Kazuo Sasaki

Kazuo Sasaki er næstformand i Sendai Kite Association og medlem af The Japan Kite Association. Han arbejder på at udbrede Surume-Tenbata og Shigeki Endo dragestilarterne. Han har 20 års dragebygning og -flyveerfaring. Han giver workshops for dragebyggere og -flyvere i Indiana og Dallas, USA.

Hiromi Endo

Hiromi Endo

Hiromi Endo er medlem af Shirone O-dako Museum. Han har bidraget til internationalt venskab gennem dragebygning og flyvning i over 30 år. Dette er hans fjerde besøg i Danmark, men første gang han kommer til Fanø. Han har undervist i dragebygning på en skole i Hjørring.

Masuo Watanabe

Masuo Watanabe

Masuo Watanabe er medlem og tidligere direktør for Shirone O-dako Museum. Han har ansvaret for at designe museet, layoutændring, indsamling af drager til udstilling og så videre. Dette er hans første besøg på Fanø, men han besøgte en offentlig skole i Hjørring sammen med Hiromi Endo i 2013.